Smart Mobility

Alles over slimme en duurzame mobiliteit in België

sporthorloges fietsers

Welk merk sporthorloges is het beste voor sportieve fietsers?

Sporthorloges zijn uitermate populair, ook bij sportieve fietsers. Je kunt hiermee verschillende dingen laten opmeten, zodat je precies weet hoe je hebt gepresteerd. Een horloge dat is volgeladen met interessante functionaliteiten, die jouw activiteiten tot in detail bijhoudt en aangeeft. Sommige mensen hebben genoeg aan een stappenteller, maar als je serieus aan de slag wilt, dan is een sporthorloge de aangewezen gadget voor jouw dagelijkse sportprestaties. Doordat sporthorloges in populariteit toenemen, zijn er ook steeds meer variaties in beschikbaar. Er verschijnen telkens nieuwe exemplaren van uiteenlopende merken. Het kan hierdoor lastig zijn om te achterhalen welke sporthorloges de beste zijn voor sportieve fietsers. De beste zullen daarom hier aan je worden voorgesteld.

garmin forerunner 245De Garmin Forerunner 245

Een uitstekend sporthorloge voor onder andere sportieve fietsers is de Garmin Forerunner 245. Waar de naam doet vermoeden dat het enkel voor hardlopers geschikt zou zijn, blijkt dit model verschillende functies te hebben, waaronder voor fietsliefhebbers. Kies voor een slank en minimalistisch ontwerp met dit lichtgewicht horloge en je hebt niet eens door dat je het omhebt. Je kunt je activiteiten eenvoudig bijhouden en kiezen uit verschillende profielen. Het beschikt over een hartslagmeter, diverse trainingsprogramma’s, ingebouwde GPS en VO2 Max-functies. Met een batterijduur van 30 uur kun je lang onderweg op de fiets en meet dit horloge alle kilometers en energieverbruik met diverse smart-functies. Een absolute must voor elke sportieve fietser.

garmin fenix 7sDe Garmin Fenix 7S

Met een fietshorloge wil je profiteren van uitstekende navigatie, een goed beeld krijgen van de hartslagzone waarin je traint en hersteladvies na afloop van een intensieven fietstocht. Kies daarom voor een horloge met een VO2 max meting, die jouw conditie bij houdt en advies biedt op basis van de intensiteit van de training. Een cadanssensor kan bovendien jouw trapfrequentie en -vermogen monitoren. Met de Garmin Fenix 7S wordt het allemaal mogelijk, want dit horloge beschikt over uiteenlopende sport- en gezondheidsfuncties. Je ziet je volledige fietsinspanningen terug in de intensiteit minuten, de hartslagweergave en ook wordt aangegeven hoeveel calorieën je hebt verbrand. Een uitstekend sporthorloge voor fietsers, die je kunt instellen om jouw prestaties te meten.

garmin vivoactive 4De Garmin Vivoactive 4

Met de GPS smartwatch De Garmin Vivoactive 4 kun je werkelijk alles. Dit sporthorloge kan worden ingezet voor verschillende sporten, waaronder fietsen. Kies voor een modern ontwerp, met touchscreen en aanvullende knoppen om het sporthorloge optimaal te bedienen.

Met de Garmin Vivoactive 4 houd je al je fietstoeren bij, het aantal fietstrappen, de verbruikte calorieën en welke afstand je hebt afgelegd. Ook je ademhaling wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Zelfs de hoeveel aan water dat je tot je neemt en het percentage dat je hiervan weer uit je lichaam zweet, worden nauwkeurig voor je bijgehouden. Dit multifunctionele sporthorloge beschikt zo over tal van gezondheidsfuncties om jouw fitheid tijdens fietsprestaties nauwlettend voor je te controleren. Verschillende sensoren meten je hartslag en houden ook de batterijfunctie en barometer bij. Met muziekfuncties geniet je bovendien van je favoriete muziek tijdens het fietsen. Deze Garmin Vivoactive 4 krijgt zeer goede reviews en is een échte aanrader voor elke fietser.

sporthorloge fietser

Sporthorloges voor fietsers

Voordat je een sporthorloge kiest, is het belangrijk om te bekijken waarvoor deze wordt gebruikt. Ben je rustige fietser of juist een fanatieke fietser? Wat wil je dat het horloge voor je bijhoudt? Welke specifieke functies zal het horloge moeten hebben om ervoor te zorgen dat je jouw fietsprestaties optimaal bijhoudt? Dit zijn belangrijke punten die je voor jezelf eerst in kaart kunt brengen. Dan wordt het zoeken naar een geschikt sporthorloge voor sportieve fietsers een stuk eenvoudiger. Er is ruime keuze aan horloges die verschillende sport- en gezondheidsmetingen verrichten en waarmee je jouw fietsprestaties naar een hoger niveau kunt tillen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.