Smart Mobility

Alles over slimme en duurzame mobiliteit in België

belgische steden fietsers

Welke Belgische steden zijn het best geregeld voor fietsers

Fietsen door het Belgische landschap is adembenemend. Toch kan het interessant zijn om ook menig Belgische stad aan te doen, tijdens een fietstocht. Je kunt er zelfs een heuse stedentocht van maken, waarbij je verschillende bekende Belgische steden bezoekt. Maar welke Belgische steden zijn het best geregeld voor fietsers? Waar kun je het veiligst door het verkeer bewegen, zonder voortdurend te hoeven opletten en al het moois dat aan je voorbijgaat, te missen. Belgische steden scoren nog niet heel hoog op verkeersveiligheid als het aankomt op fietsers. Toch geeft fietsen je de gelegenheid om in korte tijd een stuk meer van de stad te ontdekken. Met de fiets kom je immers al snel op plekken waar je met een auto minder gemakkelijk toegang tot hebt. Welke Belgische steden kun je het beste bezoeken op de fiets?

Fietsen door Hasselt

Ondanks dat België niet beschikt over een uitstekend gespreid fietsnetwerk, met mooi aangelegde en onderhouden fietspaden en ook de verkeersveiligheid nog wel eens te wensen overlaat, kun je in verschillende steden zeker goed terecht als fietser. Met name Hasselt komt hierbij positief naar voren. Er zijn plannen opgesteld om het verkeer in betere banen te leiden en hierbij is bovendien aandacht besteed aan het verbeteren van fietspaden. Het doel is om het voor fietsers veiliger te maken, zodat meer mensen gebruik zullen maken van de fiets en ook toeristen op de fiets de stad kunnen komen bezichtigen. De bedoeling is om de stad fietsvriendelijk te maken en te voorkomen dat er onnodige ongelukken plaatsvinden. Een goed begin van een fietstocht start daarom in Hasselt, want hier wordt het belang van fietsen onderkent.

Brugge als fietsstad

Ook Brugge staat bovenaan als het aankomt op fietsen. Het bestuur van de stad heeft de afgelopen jaren tal van inspanningen gedaan om als heuse fietsstad bekend te komen staan. Verschillende fietspaden staan aangegeven op een fietskaart, die je door de gehele stad heen leiden. Er is geïnvesteerd in fietsstallingen en zelfs fietskluizen, om meer fietstoeristen naar de stad te trekken. Zo’n 90 fietsstraten zijn extra aangelegd en verschillende verkeersborden geven ruimte aan een hele fietszone. Voldoende manieren dus om je veilig door de stad te begeven op de fiets en te genieten van al het moois dat de stad verder te bieden heeft. Ook in de toekomst blijft de aandacht bij het verbeteren van fietspaden om de stad nog fietsvriendelijker te maken. Een ware uitnodiging voor elke fietsende stadsliefhebber.

Antwerpen bezoeken op de fiets

Als je houdt van de grote steden in België dan kun je nu ook Antwerpen bezichtigen op de fiets. Ook deze Belgische stad timmert aan de weg, om deze letterlijk fietsvriendelijk te krijgen. Er ligt zelfs een groot Belgisch fietsproject op tafel om nieuwe verbindingen over of onder de Schelde door aan te leggen. Er moeten nieuwe fietspaden komen, die ervoor zorgen dat het autoverkeer en het fietsverkeer veilig naast elkaar kan bewegen, waarbij het voor beide partijen veilig vertoeven is in het verkeer. Alles wordt in werking gesteld om goed functionerende fietspaden aan te leggen, die het mogelijk maken voor inwoners van de stad over te halen meer de fiets te pakken. Ook voor toeristen wordt het zo mogelijk om de stad van een geheel andere kant te bekijken en hun auto waar mogelijk te parkeren buiten de stad.

Fietsen door Belgische steden

Waar het Belgische fietsnetwerk nog veel aanpassingen behoeft, zijn verbeteringen van fietspaden in veel Belgische steden in opmars. Het ligt zeker op de onderhandeltafel, waardoor je binnenkort ook in België van stad naar stad zult kunnen fietsen en menig imposante stad vanaf de fiets zult kunnen bezichtigen. Informeer je over welke steden al voor liggen, zodat die al met een bezoek kunnen worden vereerd. Bovengenoemde steden zijn immers al goed bezig om het verkeer ook voor fietsliefhebbers te optimaliseren en het fietsen uitnodigend te maken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.